EAgro Kft. +36-70-65-77-900 2713 Csemő Szent István u. 2/b

-Honnan indult a FarmGép története?

- Cégünk jelen formájában 1991-ben alakult, akkoriban a Debreceni Mezőgép Kertitox gépeit gyártotta. A vállalkozás családi tulajdonban van. Édesapám 1958 óta permetező gépekkel foglalkozik, testvérem növényorvos szakmérnök, én gépész vagyok.

- Milyen irányelvek vezérlik Önöket a munkájuk során?

- Az elmúlt több mint huszonöt évben számunkra az volt a legfontosabb, hogy lépést tudjunk tartani az állandóan változó trendekkel. Ennyi idő alatt sok változás állt be a mezőgazdaságban, állandóan alakultak a gazdálkodók igényei, ehhez próbáltunk alkalmazkodni. Segítségünkre volt ebben, a vállalkozás minden tagjára jellemző innovációs szemlélet. Folyamatosan keressük azokat a helyzeteket, egyedi kihívásokat, amik fejlesztésre sarkallnak minket, legyen szó gépészeti újításról, a profi tervezői irodánkról, akár hardveres vagy szoftveres eszközeinkről.

- Melyek azok az innovációk, amelyekre jelenleg a legbüszkébbek?

- Egy hatalmas projekt volt, mikor a MÁV részére készítettünk egy permetező szerelényt. A gyomírtó szerelvény különlegessége, hogy hat féle gyomírtószerrel tud dolgozni, amit a kipermetezés előtt injektál be a szórófejekhez. Térkép alapján akár változó keverési arányban, töménységben tudja képes a kijuttatásra.

A legfrissebb fejlesztéseink közül kiemelkedik az új futóműtervezés és a rugók minőségének javítása. Az tavalyi évben az AgroMash kiállítás nagydíját vehettük át a Kertitox Revolution szántóföldi permetezőnk termékfejlesztéséért, mely kiemelkedően alkalmazkodik a szántóföldi körülményekhez a légrugós kivitelnek köszönhetően, jellemző rá a strapabíróság és a nagyfokú szórókeret stabilitás. A szórókeret szórófejenként szakaszolható, így biztosítva a precíz munkavégzést, mellyel növényvédőszert, így költséget takaríthatunk me és egyúttal csökkenthetjük a környezetterhelést. Ez az eszköz a szántóföldi termékcsoportunk kiemelkedő darabja.

Forrás : Profi magazin 

- A népszerű szántóföldi gépcsoport mellett a kertészek számára is tudnak megoldást nyújtani a napi gazdálkodásban?

- Természetesen. A szántóföldi gépcsoportunk mellett nagy szerepet kapnak a kertészeti permetezőink is. A gyümölcsösökben alkalmazható eszközeink esetében nagy hangsúlyt fektetünk a precíziós gazdálkodás támogatására, az automatikus vezérlés fejlesztésére. A gyümölcsösökben használt eszközeink közül kiemelendő a Kertitox Bora. A jövő évben újdonságokkal, fejlesztésekkel, meglepetésekkel készülünk az AgroMashra, kiváló újdonságokat fogunk bemutatni a kiállításon ebben a szegmensben is.

 

- Milyen különlegességekkel állnak a gazdálkodók rendelkezésére?

- A növénytermesztésben felmerülő komplex problémákra mi nem csak egy eszközt, hanem teljeskörű megoldás javaslatokat kínálunk, mindig az egyedi vevői igényekhez szabva. Szívesen vállalunk egyedi kijuttatás technológiai megoldásokat a megrendelőinknek. Nagyüzemek, kutatóállomások, növényvédőszer-kísérleteket végzők számára már számtalanszor készítettünk egyedi, igényre szabott parcellákra méretezett kijuttató eszközöket a legkülönfélébb kultúrákba, ilyen volt például a TulipTox nevű eszközünk, melyet egy tulipános kert kezelésére készítettünk

- Melyik volt a permetezőjük elkészítése jelentette a legnagyobb kihívást?

- A legkülönfélébb egyedi eszközöket gyártjuk. Talán az egyik legérdekesebb egy laboratóriumban használt kísérleti mikro permetező volt. A kijuttató eszköz tartálya mindösszesen 7 deciliteres volt. Használatával a növényvédelmi állomáson cserepes növényeket kezeltek.

- A permetezőkön kívül milyen egyéb gépcsoporttal segítik a gazdák munkáját?

- A szántóföldi-, kertészeti- és egyedi permetezőinken felül csávázógépeket készítünk a megrendelőink részére. Az egyik eszközünk az idei évi AgroMashon prémium elismerő oklevelet kapott.

 

mobitox csávázógép

 

Forrás : Profi Magazin

https://www.profimagazin.hu/


Nézze meg a gépről készült videót:
Érdekli a cikkben szereplő munkagép?
Nézze meg itt az adatait:


MUNKAGÉP MEGTEKINTÉSE


Megtetszett ez a munkagép?
Kérjen róla árajánlatott itt és most:


AJÁNLATKÉRÉS

Kertitox, permetező, revolution, kertitox masterline,ecoline, basicline


VISSZA A HÍREKHEZ